Rødvin af druerne Syrah, Merlot og Tintilla de Rota.
Druerne kommer fra Pago de Balbaína. Høsten er naturligvis manuel og druerne bringes til Bodegaet for at gennemgå en nøje udvælges med efterfølgende separation fra stilken, så der kun er hele druer tilbage. Nu køles druerne så ned til 4ºc og kommer så på lerkrukker, hvor de efter 3-4 dages maceration ad naturlig vej begynder at fermentere. Der foretages “bazuqueo” (presser drueskallerne ned mod bunden) for at trække mere smag ud af druerne i det omfang det er nødvendigt.
Efter den alkoholiske gæring fjernes drueskallerne fra vinen og hældes tilbage på amforaerne for at gennemgå den malolaktiske fermentation. Efter 6 måneder kommer vinen så på brugte franske egetræs fade, hvor den ligge i yderligere 6 måneder.
Vinen har en kirsebæragtig farve i glasset, og i næsen får man noter af blomster a la nelliker, rød frugt og syre som fra ribs. Let cacaobund som forsvinder, når men svinger glasset. I munden får man straks en frisk syre med markante tannier, og den typiske saltethed, som kendetegner vinene fra dette område af Andalusien. God og lang eftersmag.
Type: Rødvin, tør
Alkoholprocent: 14,5%
Årgang: 2021
Producent: Bodega de Forlong, el Puerto de Santa María
Drue: 60% Syrah, 30% Merlot, 10% Tintilla de Rota.
Område: Pago de Balbaína
flaske: 75 cl