Spring til indhold

Butik

Corta y Raspa – Mahina – La Charanga 2019

Tør hvidvin, Drue:Palomino California, Vinos de Pasto, Albariza (kalkstensjord).

Pt. ingen salg til private

Corta y Raspa – Mahina er en tør hvidvin på druen Palomino California. 

Druerne kommer fra Pago de Mahina ved Sanlúcar de Barrameda. Stokkene er 35 år gamle. Jordbunden er kalk med højt indhold af kisel.

Arbejdet i marken er en blanding af tradionelt vinbrug og en tilnærmelse til et mere bæredygtigt. Der bruges ikke sprøjte- eller ukrudtsmidler. Da Andalusien er et område med perioder med tørke, gør man brug af “aserpiado” – vandhul/vandreservoir – mellem stokkene i efterårs perioden for at opsamle og lagre regnvandet i kalken.

Høsten er manuel og finder sted i august måned, typisk om morgen før det bliver for varmt.

Fermenteringen er spontan og foregår i meget gamle fade fra området, der tidligere blev brugt til Manzanilla. Det hele sker uden kontrol af temperatur. Antonio har valgt at bruge lidt svovl i starten af fermenteringen, men til gengæld bruges intet under flaskningen. Efter fermentering fjernes gærresterne og fade vaskes, for derefter at fyldes igen helt til toppen for at undgå oxidering og florlag. Når sommeren begynder hældes vinen på ståltank som også toppes, for at kunne kontrolleren den indtil den skal flaskes.

Vinen klares ved hjælp af tyngdekraften, når vinteren er ovre. Der er en mindre filtrering af vinen ved flaskning, men det skyldes, at man bruger et lokalt flaskeri, som også bruges af andre i området og man derfor ikke kan undgå det.

Efter et år til halvandet kommer vinen på markedet.


Type: Hvidvin, tør, Vinos de Pasto
Alkoholprocent: 12%
Årgang: 2019
Producent/Mayeto: Antonio Bernal Ortega
Druer: Palomino California
Område: Sanlúcar de Barrameda, Pago de Mahina, Viña la Charanga.
flaske: 75 cl
Alderstjek - Age verification
Du skal være min. 18 år for at kunne fortsætte - You have to be at least 18 years old to continue on this site.