Rødvin på druen Tempranillo, øko.
Vinmark med lerjord og rød skifer, som ligger i 700 m. højde i naturparken Sierra Morena de Sevilla.
Efter manuel høst fermenteres vinen ved spontangæring med 30% af stilkene i hundredeårige gamle amforaer af ca. 1500 liters størrelse. Under fermantering omrøres vinen to gange dagligt ved håndkraft. Efter fermentering øses vinen – også ved handkraft – over i deres vertikal presse for at skille stilk og drueskallene fra. Herefter gennemgår vinen en 26 måneder lagring – først 15 måneder på brugt fransk egetræs fade af 225 liter, derefter tilbage til de samme amforaer i 5 måneder for at sidst at ligge mindst 6 måneder på flasken.
I næsen mærker man en moden frugt med en smule kaffenoter og tobak. Smagen har lidt lakrids og masser af mineralitet. Fuldfed og kraftfuld vin med en god balance mellem frugt og mineralitet. For et fuldt udbytte af vinen kan man med fordel dekantere den.
Type: Rødvin
Alkoholprocent: 14,5%
Årgang: 2018
Producent: Tierra Savia
Drue: Tempranillo
Område: Cazalla de la Sierra, Naturpark, Sierra Morena de Sevilla
flaske: 75 cl
dk-øko-100
indeholder sulfit