Spring til indhold

Butik

Muchada-Léclapart Elixir 2018

Tør hvidvin, 60% Palomino California (kalkstensjord) og 40% Moscatel de Chipiona (sand- og lerjord) .

Pt. ingen salg til private

Hvid Palomino Fino og Moscatel de Chipiona, Tør. 

Palominodruerne  (60%) kommer fra marken Camino del Puerto (kalkstensjord), Pago de Miraflores i Sanlúcar de Barrameda, og Moscatel-druerne (40%) fra Pago Abulagar (sand- og rød lerjord) i Chipiona. Stokkene er hhv. 60 år gamle for Palomino Fino og 40 år for Moscatel de Chipiona.

Den manuelle høst foregår i august måned mellem klokken 6 og 10 før det bliver for varmt.

Druerne presses i hele klaser med druepressen som Alejandro og David har transporteret til Sanlúcar fra Champagne. 

Fermenteringen er spontan og efterfølgende lagrer vinen med gærrester på brugte fade fra Bordeaux i 9 måneder.

Flasket i maj måned uden klaring og filtrering, antal: 4.100.

Vinen har et lidt bleget skær af citronfarve og næsen rammes af en floral duft henad jasmin, mens smagen er krydret, citrusfrugt og letsaltet eftersmag. God og behagelig syre. Hæld gerne vinen på karaffel og lad den ilte. Bør ikke drikkes for kold, Alejandro anbefaler 15-16 ˚C som en rødvin.


Type: Hvidvin, tør
Alkoholprocent: 12,8%
Årgang: 2018
Producent: Muchada-Léclapart
Druer: Palomino fino og Moscatel de Chipiona.
Område: Sanlúcar de Barrameda / Pago de Miraflores, Chipiona / Pago Abulagar.
Flaske: 75 cl