Spring til indhold

Butik

Forlong La Fleur dos Palmas 2016

kr. 450,00

Tør Florvin, 6 år, 100% Palomino, Pago de Balbaína baja, kalkstensjord.

5 på lager

Tør florvin af druen Palomino.

Druerne kommer fra Pago de Balbaína baja. Høsten er naturligvis manuel, hvor der også foretages en primær udvælges af de druer, som skal indgå i vinen. Herefter bringes druerne til Bodegaet, hvor de lægges i sol i 48 timer, også kaldt asolero. Herved får man højere alkoholprocent, fordi der dannes ekstra sukker i palominodruerne, som man normalt ellers har svært ved at få op på mere end 12,5/13 % vol. Denne teknik brugte man ind til begyndelsen af 70’erne i Sherry produktionen, men desværre er man i dag gået over til at hælde ren alkohol på vinen i stedet for. For at kunne danne et florlag med den rette gærkultur, er det nødvendigt at komme op på 14,5% / 15% alkohol.

Efter at have ligget i solen presses druerne til most og kommer direkte på træfade (Botas Jerezas) på 500 til 600 liter, hvor fermentering sker ved spontantgæring. Efterfølgende forbliver vinen i samme træfadet i 6 år, derfor 2 palmas, uden yderligere intervention. Det vil sige en “statisk” årgangsvin, sådan som man producerede sherry i gamle dage. Denne vin er IKKE D.O. Jerez.  

I glasset fremstår vinen med et flot ravfarvet udseende, og man kan tydeligt se, at vinen er “en Rama”, dvs. ufiltreret. Der ikke tilsat sulfit til denne vin. I næsen får man karamel- og smørdejsnoter på en bund af mandler og tørrede frugter. Og ikke mindst komplekse noter fra den mineralholdinge kalkstensjorde. I munden en god vertikal syre, og aromatisk intens eftersmag af tropiske frugter.


Type: florvin 6 år, tør, statisk, ufiltreret
Alkoholprocent: 15%
Årgang: 2016
Producent: Bodega de Forlong, el Puerto de Santa María
Drue: Palomino Fino
Område: Pago de Balbaína, el Puerto de Santa María
flaske: 50 cl
dk-øko-100
indeholder sulfit
Alderstjek - Age verification
Du skal være min. 18 år for at kunne fortsætte - You have to be at least 18 years old to continue on this site.