Spring til indhold

Butik

Forlong El Amigo Imaginario 2019

Tør Orangevin, 100% Palomino, Pago de Balbaína, kalkstensjord.

Pt. ingen salg til private

Tør Orangevin af druen Palomino Fino.

Druerne kommer fra Pago de Balbaína. Høsten er naturligvis manuel, hvor der også foretages en primær udvælges af de druer, som skal indgå i vinen. Herefter bringes druerne til Bodegaet, hvor de køles ned til ca. 4ºc i 24-48 timer. Efter nedkøling gennemgås druerne igen, og kun de bedste udvælges så til vinen. Druerne separeres fra stilken, så der kun er hele druer tilbage, som kommer på ståltank, hvor fermenteringen starter spontant. I ca. 25 dage varer fermenteringen, og dagligt presses drueskallerne ned (bazuqueos) for at trække smagsnoter ud af skallerne.

Skallerne fjernes og presses, hvorefter vinen kommer på brugte fade (bota), som tidligere blev brugt til Oloroso sherry. Fadene lukkes hermetisk for at undgå flor og oxidation, og vinen kan nu gennemgå den malolaktiske fermenteringsproces. Efter 24 måneder på fad, hældes vinen på flaske.  

I glasset fremstår vinen med et flot gylden ravfarvet udseende. I næsen får man tropikalske noter på en bund af mandler og ristet kaffe, som kommer af at vinen har været på brugte Oloroso fade. Og ikke mindst noter af mineralit fra kalkstensjorde. I munden en lidt fyldig vin med saltet tropikalske noter, lang smag.


Type: Orange, tør
Alkoholprocent: 13%
Årgang: 2019
Producent: Bodega de Forlong, el Puerto de Santa María
Drue: Palomino Fino
Område: Pago de Balbaína, el Puerto de Santa María
flaske: 75 cl
dk-øko-100
indeholder sulfit
Alderstjek - Age verification
Du skal være min. 18 år for at kunne fortsætte - You have to be at least 18 years old to continue on this site.