Spring til indhold

Butik

Corta y Raspa – Mariflores – La Alta 2020

Tør hvidvin, Drue:Palomino, Vinos de Pasto, Albariza (kalkstensjord).

Pt. ingen salg til private

Corta y Raspa – Mariflores La Alta, er en tør hvidvin på druen Palomino Fino. 

Druerne kommer fra Pago de Miraflores ved Sanlúcar de Barrameda. Stokkene er ca. 40 år gamle. Jordbunden er en blanding af ler- og kalkstensjord.

Markarbejdet er en blanding af tradionelt vinbrug og en tilnærmelse til et mere bæredygtigt. Der bruges ikke sprøjte- eller ukrudtsmidler, og kun organisk gødning i form af hestegødning hvert tredje år. Da Andalusien er et område med meget varierende nedbør og ligefrem perioder med tørke, gør man brug af “aserpiado” – vandhul/vandreservoir – mellem stokkene i efterårs perioden for at opsamle og lagre regnvandet i kalken.

For at undgå brug af diverse kemiske stoffer til at korrigere vinen med senere i processen, er produktion af druer lav, og under podningen klippes stokkene kortere end normalt. Det giver bl.a. et højere syreindhold.

Høsten er manuel og finder sted i august måned. Der plukkes mellem kl. 6 til kl. 13, for at undgå at druerne er varme og diverse skader på dem.

Fermenteringen er spontan og der bruges 60-70 års gamle 600l amerikanske fade fra området, der tidligere blev brugt til Manzanilla. Det hele sker uden kontrol af temperatur. Pepe har i lighed med sin kollega Antonio valgt at bruge lidt svovl i starten af fermenteringen, for til gengæld ikke at tilsætte under flaskningen. Efter fermenteringen, når det bliver efterår og koldere, fjernes gærresterne, fadene vaskes og vinen hældes tilbage igen, og helt til toppen for at undgå oxidering og florlag.

Der er ingen klaring af vinen, men der er en mindre filtrering af vinen ved flaskningen, som skyldes, at man bruger et lokalt flaskeri, der også bruges af andre i området og man derfor ikke kan undgå det.

Efter et år til halvandet kommer vinen på markedet.


Type: Hvidvin, tør, Vinos de Pasto
Alkoholprocent: 12%
Årgang: 2020
Producent/Mayeto: José Antonio García Gordillo
Druer: Palomino
Område: Sanlúcar de Barrameda, Pago de Miraflores, Viña la Alta.
flaske: 75 cl
Alderstjek - Age verification
Du skal være min. 18 år for at kunne fortsætte - You have to be at least 18 years old to continue on this site.