Butik

Mirlo Barrica 2018

Øko hvidvin af druen Viognier fra Sierra Morena, nord for Sevilla

Pt. ingen salg til private

Hvidvin på druen Viognier

Vinstokkene er mere end 20 år gamle og står på en skråning i lerjord og rød skifer.

Høsten er manuel og foregår normalt fra midten af august.

Når druerne er kommet til Bodegaet, foretages en kold maceration inden druerne presses under svagt tryk i en vertikalpresse af træ. Spontan fermenteringen sker på brugte franske egetræs fade af 225 liter uden temperaturkontrol. Herefter gennemgår vinen en malolaktisk gæring på de samme fade i 6 måneder med periodiske battonage. Når vinen er flasket, så ligger den mellem 3 og 6 måneder før den sendes på markedet. Vinen har en gylden, strågul farve og i næsen får man noter af blomster, fersken og mineralitet. Cremet og nærmest en kødlig smag i munden, men med let sødme og ristede noter.


Type: Hvidvin
Alkoholprocent: 12,5%
Årgang: 2018
Producent: Tierra Savia
Drue: Viognier
Område: Cazalla de la Sierra, Naturpark, Sierra Morena de Sevilla
flaske: 75 cl